Rulers.cat és una plataforma creada per un equip d’historiadors que té com a objectiu oferir una base de dades ràpida i fiable de tota classe d’estadístes, governants i tota mena de líders, polítics, religiosos o socials, de tots els territoris de parla catalana.

Hi trobareu els anys d’inici i finalització del mandat de cada persona, i també informació, en el cas dels càrrecs polítics, sobre la seva filiació política, en especial a partir del 1900. Aquesta documentació actualment es troba molt fragmentada en múltiples pàgines i documents. Rulers.cat és un espai per trobar-la tota sencera i degudament ordenada.

El nostre lloc web és assimilable a www.rulers.org, que es dedica a registrar els líders polítics d’arreu del món, ordenats per països i per dates. Va ser d’aquest espai que va sorgir la idea de fer-ne un de semblant però focalitzat en l’àmbit català. En aquesta pàgina hi trobareu les informacions específiques que hi ha sobre Catalunya, el País Valencià i les illes Balears, i en aquesta les que hi ha sobre Andorra.

L’ordenació i edició de la informació s’anirà ampliant paulatinament, a mesura que hi anem entrant continguts. Està previst que a poc a poc les persones incloses en les llistes es vagin enllaçant amb hipervincles a les seves biografies corresponents, si en tenen.

Més enllà del mer recull i registre de personatges, els continguts d’aquest espai volen ser una eina útil per a historiadors, politòlegs, biògrafs o genealogistes, com a ajut en els seus àmbits d’estudi, i per al desenvolupament de noves vies de recerca en els diversos camps de les ciències socials.

L’ambiciós objectiu del nostre projecte fa que agraim molt especialment qualsevol informació referida a tota mena d’àmbits del territori (municipal, comarcal, etc.). Per això seran benvingudes les col·laboracions, sempre desinteressades, i també tindrem molt en compte els avisos de possibles errors en les dades exposades. Us podeu posar en contacte amb nosaltres escrivint un correu electrònic a rulers@rulers.cat.

Ús de les dades

Les informacions contingudes en aquesta pàgina web són obertes i es poden copiar sense cap mena de limitació. Es demana, però, que s’esmenti la font Rulers.cat quan se’n faci ús per a qualsevol mena de publicació.